Languages: NL | EN
Leef pijnvrij

Chronische pijn

Leef Pijnvrij helpt je van pijn van af te komen.
Hierover heb je zelf  controle; je geeft je lichaam niet in behandeling aan een ander, maar gaat sámen met de behandelaar (s), aan de slag. Je leert hoe jouw pijn ontstaat en wat jij er aan kunt doen om te genezen en in goede conditie te blijven.

Pijn is een natuurlijk waarschuwingsmechanisme. Chronische pijn is dat ook, hoewel meestal niet direct duidelijk is waarom het mechanisme in werking is getreden. Maar volgens de hersenen dreigt er gevaar waartegen je beschermd moet worden. Je ervaart dit als lichamelijke pijn. Dit neemt niet weg dat de oorzaak niet lichamelijk hoeft te zijn. Toch wordt er vaak een diagnose gesteld als artrose, artritis, verschoven wervel of hernia of iets dergelijks. Er wordt gemanipuleerd, geopereerd, of er worden ontstekingsremmers gegeven, maar de pijn verdwijnt niet. De waargenomen ‘afwijking’ is blijkbaar niet de veroorzaker van de pijn. Pijnstillers werken vaak niet of maken het zelfs erger. Het uitschrijven ervan gaat bovendien voorbij aan de signaalfunctie van pijn: Er is iets aan je hand! Als het benzinelampje in je auto gaat branden, dan negeer je dat toch ook niet…

Chronische pijnklachten kunnen wél verdwijnen door verder te kijken dan naar alleen de pijnlijke plek. Door te kijken naar het gehele lichaam en letterlijk naar hoe iemand in het leven staat. Dit is hoe het Leef Pijnvrij programma werkt. Een multidisciplinaire aanpak die een einde maakt aan chronische pijn door middel van het aanleren van de juiste lichaamshouding, diepe massage technieken (MER*) en inzicht in de onderliggende emoties.

Blijf niet langer rondlopen met de klachten en word pijnvrij!

* Myofascial Energetic Release